dilluns, 26 de novembre del 2012

Migració de aus a la Marjal dels Borrons (Xeresa)

-->
Bueno aprofitem que ja estan ací els Cormorans instal·lats en els seus “dormideros” per a penjar aquesta entrada.
Desde que va començar el curs a la universitat al mes de setembre, Miguel i jo (Pablo) em estat anant prou sovint a la Marjal dels Borrons al terme municipal de Xeresa per a enregistrar el pas migratori sobre aquest paratge, així que ara vos presentem el llistat de les diferents espècies i el nombre de cadascuna d’aquestes que em pogut vorer.
Bé simplement comentar que per a algunes espècies, particularment el Aguilucho lagunero, el Gavilán común, l’Aguililla caçada i el Busardo ratonero ha estat difícil diferenciar entre les que eren migradores i les que es troben ací d’hivernada. Nosaltres em optat per incloure ací solament aquelles que portaven una actitut migradora clara en direcció sud.
A mes a mes, ressaltar que ens ha sorprès la visita reiterada d’una parella d’Àguiles de panxa blanca i la visita esporàdica d’un Milano reial de pas en direcció nord, per la resta, les dades parlen per si soles i ens mostren la importància que la Marjal de la Safor té per al repós i l’abastiment de les aus migratòries.
Espècie
Nombre
Aguila pescadora
6
Aguilucho lagunero
17
Aguililla calzada
3
Aguilucho cenizo
3
Aguila culebrera
2
Busardo ratonero
5
Alcotán
3
Halcón de Eleonora
1
Milano real
1
Gavilán común
3
Azor
1
Aguilucho pálido
1
Aguila-azor perdicera
2
Chotacabras
1
Cormorán grande
307
Andarríos grande
5
Andarríos chico
2
Avefría
1
Garza imperial
11
Grulla común
13




També em pogut ser testimoni de la migració de gran nombre de Vencejo común, Vencejo real, Golondrina común, Golondrina dáurica, Avión común i Avión roquero.

Eso es todo!!

Pablo Santonja Serrano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada