dijous, 28 de febrer del 2013

Serra d'Aitana - La font de l'arbre


El darrer cap de setmana hem visitat la Font de l’Arbre, a la Serra d’Aitana.
Es tracta d’un preciós paratge de muntanya, al que ascendim des de Confrides per una carretera estreta i amb molta pendent.


La font

Ací hem pogut observar al llarg del matí cinc de les sis espècies del gènere turdus presents a la Comunitat  Valenciana:

Merla Turdus merula
Tordanxa Turdus pilaris
Tord Turdus philomelos
Tord ala-roig Turdus iliacus   
Griva Turdus viscivorus

Tord

Tord ala-roig

Precisament amb la sisena, Merla de pit blanc Turdus torquatus, està treballant Guille Mayor, a qui hem trobat anellant aus amb uns companys a la mateixa font. Comentà que enguany ha sigut un any molt fluíx en quant a captures de merles de pit blanc: un au, front a més de vint l’any passat, per exemple.

Altra espècie escassa a la Comunitat Valenciana i present a l’area de la Font de l’Arbre es la Verderola Emberiza citrinella. A vore si en una propera visita tenim més sort i podem observar-la!.

Altres espècies observades :Perdiu comuna Alectoris Rufa, Picot Picus viridis, Gafarró serinus serinus, Pinça vulgar Fringilia coelebs, Raspinell comú Certhia brachydactyla, Gralla de bec roig Phyrrhocorax phyrrhocorax, Gaig Garrulus glandarius, Cogullada sp., Pit-roig Erithacus rubecula, Cua-roja fumada Phoenicurus ochruros.

Raspinell


Voltants de la font

Un lloc molt interesant, totalment recomanable. Això si, fresquet: -3º a migdia!.

Salut

Jose Llácer (la foto del tord ala-roig és de Fran Atiénzar)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada