dijous, 3 d’octubre del 2013

Visita al PN de L’Albufera

Acabem setembre amb una visita a dos àrees de gran interés a l’entorn del PN de L’Albufera, la RN del Tancat de Milia i la RN del Tancat de la Ratlla

Al Tancat de Milia, terme de Sollana, es troba un dels tres Filtres verds en funcionament a L’Albufera. Aquestos filtres tracten de depurar de forma natural l’aigua que arriba al llac, fent-la fluir a través de diversos tipus de sòl i vegetación, des de àrees amb grava, a altres amb vegetación palustre, aigues someres i aigues més profundes. Més informació a www.tancatdemilia.org
Aquesta varietat d’hàbitats, a la mateixa vora del llac, atrau una quantitat d´aus impressionant. Imatges de la jornada:

Zona d'aigues mes profundes al Tancat de Milia.
Picarot Tringa nebularia
Corriol gros Charadrius hiaticula
Territ pectoral Calidris melanotos

El Tancat de La Ratlla es troba prop, també vora el llac,  però al terme de Silla. En aquest cas es tracta d’uns arrossars adquirits per la Generatlitat Valenciana, i on es realitzen diverses tasques per a crear hàbitats adequats per a les aus, entre ells un àrea amb una llàmina d’aigua d'escassa profonditat, que atrau gran quantitat d’aus limícoles en trànsit migratori, com és el cas ara mateix.

Vista general de la part de la RN de La Ratlla amb una fina llàmina d'aigua
Diversos limícoles: Territ gros Calidris canutus, Territ bec-llarg C.ferruginea,... 
Més territs: variant Calidris alpina i  menut C.minuta
 No volem tancar aquesta entrada sense recomanar-vos la web www.birdingalbufera.es, imprescindible per obtindre información actualitzada i de gran qualitat respecte al PN de L’Albufera. 

Salut!

Jose


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada