dimecres, 26 d’octubre del 2022

CABRES AL RACó DEL DUC - VILLALONGA



Aquesta entrada s'allunya de l'habitual temàtica ornitològica, però continua lligada a la fauna i al territori...


Observacions prèvies de l'espècie a Simat, Castellonet de la Conquesta i la Serra de la Safor ens feien pensar que la Cabra salvatge Capra pyrenaica no tardaria a aparéixer a Villalonga.

Efectivament, després d'algunes excursions a la seua recerca el darrer cap de setmana vaig poder observar al Racó del Duc quatre exemplars, aquests de les fotos que pegue a continuació.




Està enamorat :)

No tenim notícies de la presència en el passat de cabres salvatges a La Safor, però donat que es tracta d'una espècie en expansió, molt probablement la seua població continuarà en augment a la comarca, com ja ha ocorregut amb els porcs senglars i els arruís Ammotragus lerviaAquests darrers molt conspicus, fàcilment localitzables, deixe també un parell de fotos d'aquesta espècie africana, també del darrer cap de setmana, i del mateix barranc on les cabres.




La presència d'herbívors sense dubte ajudarà a la protecció del territori enfront de futurs incendis forestals.

No deixa de sorprendre'm que en uns pocs anys haja aparegut aquesta quantitat de mamífers al nostre territori, qui ho anava a pensar temps enrere. Fins a llúdries tenim al Racó del Duc!

Salut!

Jose Llàcer

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada